CLICKable

15 November 2011

cinta dan hati

Ya ALLAH,

Jauhkan hatiku dari perasaan cinta
SEBELUM
hatiku mencintaiMU sepenuhnya..



Ya MALIK,

Jangan benarkan aku mencintai wanita
MELAINKAN
aku mencintainya keranaMU..


Ya ALLAH, Tuhan yang membolak-balikkan hati, tetapkan hatiku pada jalanMU







psst: biar jalan yang pernah kita tempuhi itu busuk, kotor mahupun jijik..pengalaman melalui jalan itu jadikan tauladan untuk kita memilih jalan yang lebih baik, lebih suci, lebih murni, dan lebih harum pada masa akan datang.






*muhasabah diri*

13 November 2011

~ need help ~

 
 
 
aku masuk photo contest KKFM..korang tolong vote..please.. ^^

Langkah 1: klik LIKE KKFM FB OFFICIAL PAGE

Langkah 2: klik LIKE gambar ini - KKFM83

tq for voting!! ^^
 
 
ps:tq sesangat k!

11 November 2011

Aku Guna Aku Bersihkan..Kau Guna Juga Kan?? [entry lepas geram!]

sebelum pergi solat jumaat tadi aku ambik wudhu'. malas nak ambik kat masjid sebab leceh. jauh nak pusing bla bla bla.. tapi amat menyedihkan bila aku tengok tempat ambik wudhu' tu tersumbat. masuk kali ni je dah lebih sepuluh kali dah tersumbat untuk sem ni SAHAJA..

aku pelik la. balik2 tersumbat. korang ni sumbat apa dalam lobang air tu? tension aku.

lepas solat jumaat aku nak cuci baju. cuaca hari ni pon baik je kan. sesuai sangat kalau nak jemur baju tu, memang kering [apahal tak cuci dari pagi tadi??hehe~]. tapi aku tengok tempat ambik widhu' tu sangat menyedihkan. yela. tempat tu la buat ambik wudhu', tempat tu jugak la buat cuci pakaian, tempat tu jugak la buat cuci pinggan mangkuk periuk belanga segala bagai.

jadinya, macam biasa la, sambil cuci baju, seluar segala tu, aku pam la lobang air kat tempat wudhu' tu. kalau tak, memang banjir la kan. aku sendiri pun tak senang nak cuci baju.

kalau dah macam gini. korang tengok pon geli.kan..kan..kan??!!!
btw. ni dah kira ok sikit. sebab aku dah bersihkan sikit2.

aku pun berusaha la jugak pam saluran yang tersumbat ni kan. demi kemaslahatan sekalian umat yang menggunakan tempat wudhu' ni. tension gila. apsal kali ni punya tersumbat susah betul aku nak clear kan. aku pon tak tahu.

korang tau ke apa sebab selalu tersumbat kat sini?










INI SEBABNYA!!!


terima kasih kepada orang yang telah mengeluarkan sudu plastik dan plastik sisa makanan tu. kalau benda tu tersumbat, lagi teruk.aku yakin!

kepada pengguna-pengguna tandas Kolej Kediaman Jati IPG Kampus Gaya, terutama paras tiga bahagian belakang yang selalu guna tandas ni. tolonglah jaga sikit kebersihan tandas kita. agak2 la kan. kalau korang dah cuci baju tu, berus tu bawak lah balik bilik korang. tak payah nak jadikan tempat wudhu' ni stor pulak. span cuci pinggan pun sama. benda2 ni boleh ikut air mengalir. dan akan menyebabkan saluran tersumbat. fuh! cukup ilmiah bahasa aku gunakan. tak kan lah bakal guru pun tak boleh faham kan??!

sampah2 tu pun tolonglah buang. bukan tak ada tong sampah, dekat luar tandas tu je tong sampahnye pon! grrr~

kepada pemilik sabun cuci dalam gambar tu, yang harganya RM17.50 [masih ada harganya tadi aku tengok], aku minta maaf sebab aku dah buang kat dalam tong sampah. lama dah aku tengok terbiar kat situ. kalau kau nak lagi, cari lah dalam tong sampah ye.

kepada pemilik span dan berus tu, korang cari lah kat dalam tandas tu. mana entah aku campak.

ada siapa2 nak tuntut sampah plastik dan sudu plastik tu?





ini lagi satu masalah! siapa yang kaya raya sangat tinggal2kan pinggan mangkuk dekat sini ni? banyak sangat elaun ke? setahu aku ni bukan mangkuk pakai buang. sekali pakai dah buang ke? tak pandai cuci? nanti elaun keluar lambat merengek pula cakap tak ada duit. memang la. kau dah habiskan buat beli mangkuk pakai buang kau ni. ataupun kau tak ada duit nak beli sabun cuci pinggan? kalau tak ada sabun, datang bilik aku. aku ada seratos! [marah ni!]

lagi satu, kalau korang tinggal je kat situ, menyusahkan orang lain. tau? orang nak cuci baju, nak memberus kat situ, kau dah letak pulak barang2 antik kau kat situ. tak payah nak baik hati sangat buat decoration kat tandas ni. tak perlu. biarkan bersih je dah cukup. ni yang kau tinggal dekat atas ni, kau ingat siapa nak tolong cuci? kau ada upah bibik ke kat asrama ni? ada orang gaji? pui!!

selepas persusah payah aku tertonggeng tonggeng mengepam saluran yang tersumbat tu, akhirnya ni lah hasilnya...



memang kotor, memang jijik. sekurang-kurangnya aku dah tolong pam. kau hingin ke nak tolong pam? hade? nan hadoo~ paling-paling pun kalau tersumbat kau merungut je... 'tersumbat' dengan tahap kegedikan dan kegelian yang lebih tinggi daripada KLCC. pui!~
[aku malas nak geli. buat apa? bapa aku pun cleaner? ada sesapa kesah?]

ok. alang-alang aku dah pam tu. aku rasa kalau aku bersihkan pun ok jugak. so, dengan inisiatif yang aku ada, dan dengan penyapu entah dari mana aku jumpa dalam toilet tu, aku pun cuba la bersihkan sikit-sikit tempat wudhu' tu. tak pakai sabun pun. berus sikit-sikit je. mana yang aku rasa kotor. 




hasilnya,




 takde lah bersih sangat. tapi better la dari yang tadi tu kan?


sedap sikit biji mata aku melihatnye~

aku sebenarnya dah berusaha bersungguh sesunguh sungguhnye dah nak biar saluran tu tak tersumbat. tapi aku tak tau lah apasal kali ni susah betul nak pam benda tu. masih lagi tersumbat. jadi kepada sesiapa yang rasa dia nak tolong pam kan saluran tu. boleh datang depan bilik aku dan ambik pelocok ni. tolong lah pam kalau rasa perlu.

lepas pakai, simpan balik. benda ni aku beli sendiri. jadi ni harta benda aku. pakai boleh, tak pulangkan aku tumbuk perut kau pakai lutut. haritu aku ada nampak ada satu dekat tandas tu. tapi hilang entah ke mana sapa punya pun aku tak tahu. jadi aku beli yang ini. senang.

okeyh. aku update entry ni bukan niat aku nak bangga diri 'yeay aku cuci tandas!! mari puji aku' tidak! langsung tak ada niat aku macam tu [tapi kalau nak puji aku terima je]. aku cuma tak puas hati. geram. marah dan sakit hati. setiap kali saluran tu tersumbat, semua orang marah la kononnya. geram lah agaknya. tapi bila nampak aku pam, masing-masing tanya. 'tersumbat ke?' nasib baik aku tak pam muke kau! bukan nak tolong ke hape. sebok nak tanya tu tanya ni.

dan lagi satu. setiap kali saluran tu dah tak tersumbat, masih lagi ada sisa2 pepejal makanan ke hape2 yang korang tinggalkan kat situ. macam mana la kau boleh harap tak tersumbat kalau kau buang segala macam sampah kat situ. fikir! sekarang dah tersumbat macam tu. puas hati!

itu baru tempat wudhu' sidang jemaah sekalian. belum lagi kita tengok tandasnya. haish~ tak payah lah cerita. nanti semua muntah.

apa yang aku nak sampaikan. kepada semua pengguna tandas,

1) jangan buang sisa pepejal mahupun sisa makanan anda di tempat wudhu'.

2) jangan tinggalkan sebarang sampah bersepah-sepah. banyak tong sampah disediakan berhampiran dengan tandas tu.

3) jagalah kebersihan tandas demi keamanan hidup kita semua.

4) hargailah peluang untuk menggunakan tandas. bersyukurlah. nanti tak ada tandas, jangan baru nak menyesal.

dah lah. korang fikirlah sendiri. penat dah aku taip ni.



psst: 

-entry ni memang didedikasikan khas dan istimewa buat pengguna-pengguna tandas paras 3 bahagian belakang Kolej Kediaman Jati IPG Kampus Gaya.

-maaf kalau ada bahagian yang aku gunakan bahasa yang kasar sikit. tu baru sikit!

-harap lepas ni korang dah boleh fikir. janganlah harap cleaner je. sebab cleaner tu pun bukan boleh harap sangat.

-kepada mereka yang tak guna tandas yang berkenaan, tandas korang tu pun jaga jugak. jadikan teladan ok.

-kita sama-sama guna, kita sama-sama jaga. OK?!

sekian,  adios~




Aku Tak Hebat

aku tak sehebat mereka
mereka yang hebat
mereka yang kuat
mereka yang bagus

tetapi aku teringin untuk menjadi hebat
menjadi kuat
menjadi bagus

kerana aku teringin dihargai
seperti orang hebat
seperti orang kuat
seperti orang bagus



psst: aku tak hebat

10 November 2011

02 November 2011

WORDLESS WEDNESDAY #3


p/s wordless sangat!!

cluck click clock





   

31 October 2011

PROMOTION!!!

nah~ mesti ada yang excited sangat tengok "PROMOTION" tu kn..
[macam aku excited nak cuti walaupun exam tak start lagi~]

aku bukan nak promote apa sangat pon.hehe
cuba korang tengok kat sebelah kanan tu >>
nampak tak?
apa korang nampak?
korang mesti ada nampak gambar aku pakai coat ke hape ntah orang sebut nama dia tu kan.
kalau dah nampak tu..klik la..hehe
lpas klik, sila like.
bukan apa, aku rasa lama dah aku buat page tu. tapi cuma ada 28 orang je yang like. huhu~
[very derr tak malu minta orang like kann~]

pastu kan..
korang tengok kiri pulak.. <<<
nampak?
nampak ke?
apa korang nampak?
macam ada iklan2 something kan?
haha~
aku bukan nak suruh klik..tapi
kalau korang nak tau apa jadi kalau korang klik..
korang try la..
hikhik~

ok la~
cau cincau~


p/s:thanx to all reader.even blog ni tak banyak gambar korang still baca..huhu~ tenkiu sesangat kpd supporters!! [perasaan ada supporters kannn~]

Hari Ini Hari Isnin

YA! hari ni hari Isnin. Hari ni habis dah cuti seminggu yang aku takda buat apa2..cuti seminggu yang aku tak update pon blog. haha~ malas~ =.=''

next week dah start exam dan aku sekali lagi telah teringat bahawa aku telah mensia-siakan cuti seminggu tu tanpa study apa2!. bangganya aku!!

esok ada test basic calculus. yeay! aku sangat seronok sebab aku dah terlepas 7 hari = 168 jam yang aku boleh gunakan untuk study tapi aku buang cam tu je dengan aktiviti yang langsung tak ilmiah [termasuklah tak update blog].

seminggu cuti. walaupun takda apa2 yang aku buat. tapi ada apa2 yang berlaku. haha. korang paham ke? paham ke? tak kan? hahaha~ <<  ni la akibat menyesal buang masa seminggu..sewel dah aku ni ha~

hari ni hari isnin. hari  ni start study week. aku akan gunakan study week ni sebaik-baiknya![ye la tu~] aku akan study sampai aku boleh jawab exam sambil pejam mata..
[ye..pejam mata.. tidur time exam la maksundnye tu sebab tak tau nak jawab apa.tu la yang berlaku setiap sem.puii!]

minggu ni study week. minggu depan dah start exam [hari khamis je pon]. minggu satu lagi exam jugak dari isnin sampai khamis. straight! derm~ tak suke3! [sambil hentak2 kaki dan goyang2 bahu]

dan paling aku.paling apa ek? nak kata happy, aku biasa2 aje. nak kata sedih, tak jugak. paling biasa2 la senang citer kan [padahal excited giler!] lepas habis exam tu cuti!!! yo! balik JOHOR!!!

ngok ngek hihok hihok
[tetiber kuar bunyi2 pelik]
excited jo!
[ye.aku memang excited kalau cuti.kalau exam nak pula aku excited kan..]

ok sekian~

p/s: kepala dah tintong pikir sal exam. roomate plak tak habis2 nyanyi lagu klasik dy tu. grrr~

12 October 2011

WORDLESS WEDNESDAY #2





    

10 October 2011

TERINGIN~

okeyh! sekarang ni aku teringin sangat nak balik umah. [tu la ko. gedik sangat! orang suruh balik raye ko tak nak sape suruh! tanggung senirik!]
ekskius mi! aku ni memang jenis orang yang berani buat berani tanggung ea.. [at least ada  walaupun tak semua~]

BERANI tak pergi kuliah
BERANI la buat surat tunjuk sebab
BERANI minum air gas
BERANI la sakit perut
BERANI makan cili
BERANI la rasa pedas
BERANI kentut
BERANI la hidu
BERANI tidur lewat
BERANI la ngantuk dalam kelas sampai kena maki ngan lecturer [maneade lecturer maki..terlebih over plak~sorry~]

apa aku meghepek nih! tak de. apa aku nak cerite sini..aku cuma teringin nak melancong. huhu~ tak payah nak oversea sangat! dalam Malaysia pon jadi la. teringin giler! dah la aku tak pernah melancong huhu~ [kalau visit family n ikut rombongan sekolah tu tak kire melancong ea..]

tengok belog orang. kejap2 melancong sana..kejap2 melancong sini.. bukak pesbuk.. tengok photo orang pakai sweater tebal2 [even kat kundasang jer..] waaahh..bestnyer.. teringin! teringin!

tapi.......apakan daya. aku tak mampu kan. belum ada rezeki. kalau ada rezeki tu ada la kan. tak kan kemana jugak. nak mengharap nuffnang pon.. berapa orang je yang klik iklan tu. aku check dalam akaun nuffnang aku pon cume ada doplohlimesen jek..tak beganjak dari bulan lepas. dan itu adalah pencapaian terbaik aku. untung ada orang klik. TIMACEH ye sapa yang klik tu..

tetibe terfikir. kan best kalau ada orang tetiba nak sponsor aku g melancong. murah rezeki orang tu..kan2..hihi.. [memang berangan la ko KA nak tunggu orang spon ko. ko hengat ko hot?!]

p/s: ini adalah entry 'tolong la klik iklan nuffnang tu..hihi~ [sambil buat muka kucing dlm citer shrek tuh]' ...sangat tak malu!

WAWASAN PENAMPANG

naaa..tajuk tu bha..
actually aku terfikir nak buat entry ni masa aku nak balik hostel dari KK. masa dalam bas nombor tigablas Terminal Wawasan - Penampang.

almaklumlah kan aku ni peminat tegar kenderaan awam terutamanya bas Penampang Wawasan nombor 13 kalau aku kat KK ni atau bas Pontian Larkin nombor 96 kalau aku kat pontian.. ye la..aku kan takde kenderaan sendiri..dan paling sandi aku xde lesen pon..matai..selama ni bawak motor orang illegally..very da crime~

tadi masa aku dalam bus nombor tigabelas. time tu bas belum jalan. masih tunggu orang penuh. aku duduk sorang-sorang tepi tingkap sambil menikmati bayu malam yang menghembus2 pipi gebu lagi halus mulus aku ni..aku berfikir...

dari HQE pegi Terminal Wawasan tambangnye semilanposen..kalau budak kecik yang mak bapak dy dokong je tak payah bayar tambang..wah...bagus3! tapi kalau mak bapak dy nak bagi dy duduk atas seat..dy mesti bayar tambang..ok la..tapi kan..kalau aku duduk ke..berdiri ke..tambang aku tetap jugak semilanposen. ok aku bukan berkira,,tapi ce pikiOr~ korang naik bus, kene berdiri sebab dah xde seat. then ada satu seat tu budak kecik duduk dan dy still kene bayar tambang. harga tambang sama macam ko.tapi ko tak dapat seat! persoalan yang aku nak timbulkan..kenapa tambang orang yang berdiri ngan orang yang duduk sama?

aku rasa tu ok lagi kot. kalau aku sorang je yang tak dapat seat. aku masih bertenaga dan sasa untuk berdiri kalau setakat dari HQE ke terminal tu. tapi kalau makcik2 ke pakcik2 yang dah sakit kaki tu? tak ke kesian. dah la budak2 remaja yang perasan macho/cun kat KK ni sangat x berbudi bahasa [bukan semua ea..yg x perasan macho/cun tu sangat berbudi bahasa..termasuk yang sememangnya macho..contohnya aku..sangat berbudi bahasa].bukannya dorang nak bagi pakcik2 ni duduk. lagi2 kalau bas tu penuh sampai orang berdiri depan pintu..diulang..depan pintu...bukan d tangga.kadang2 aku kesian tengok orang tu kene berdiri..tapi masalahnya tempat duduk aku ngan orang tu jauh..kang bila aku bangun tetiba ada pulak malaon yg berdiri sebelah aku tetiba duduk dengan tak reti malunya..

tengah aku duduk2 dalam bas tu tadi..sambil tunggu bas tu yang tak reti nak penuh. aku terpandang tingkap tepi aku yang tebukak luas dah macam pintu dah aku tengok..dan aku pon tolak sikit tingkap tu.biar tinggal sikit je bagi udara masuk. bukan apa..aku risau. sekarang ni bukan boleh percaya sangat dengan orang yang lalu lalang kat tepi kita ni. kang tetiba ada OKH [Orang Kurang HajOr ] lalu tepi bas tu lalu menyimbah asid ke muka comel lotey aku ni. tak pasal2 cacat.tak sanggup aku. sapa kata muka aku tak comel.meh sini tunjuk kat aku sepuluh orang yang lagi comel dari aku.cepat tunjuk! senang aku nak simbah asid kat muka dy..haha..
apa yang aku nak sampaikan kat sini. korang eh salah. kita semua kene hati2 kat mana2 je. bahaya ada di mana2. malang tak berbau.kalau berbau senang kita nak tutup hidong. ni tidak. tak sempat nak tutup hidong da kene simbah asid. kalau tutup hidong kan selamat hidong ko..haha~

ada jugak aku terfikir. bila la nak ade kenderaan sendiri kan..xpe! di mana ada kemahuan di situ ada jalan! yeah! chaiyo KA!! 

p/s:korang.aku sempat nak update entry n bace update korang je. belum sempat nak follow komen ke apa kat blog korang. mana sempat, aku buat la.tapi usually aku baca. as a silent reader. xpe! ada masa aku lepak2 kat blog korang lame2 ye..ni nak bz lagi dah ni..mcm2 benda nak blaku pasni. korang keep updating ya! THANX A LOT for viewing!! muah3! [sambil sengaja menyemburkan air liur]..

07 October 2011

BEAUTIFUL FRIDAY

hehe..entry hari ni nak jugak tajuk ala2 wordless wednesday n spontaneous thursday kan..hehe..saje je. dah alang2 dua hari letak nama hari dalam entry. tak kan tak boleh hari ni kan.
lagipun hari ni kan hari Jumaat. penghulu segala hari. whatever la..

ok..aku baru je lepas present last assignment td. gila nervous aku present tadi. tapi bebudak klas aku cakap tak pulak aku nampak nervous. okey je diorang cakap. lancOr je. tak tahu aku kat depan tu macam nak terkeluar jantung. nasib tak pecah salur darah aku..kang tak pasal2 pulak kena tahan kad wad.

ok..assignment dah habis. lepas ni ada khidmat komuniti pulak. tak tahu lah bila. then ada lagi hari gerko. hari gerko ni la paling manang. mana tak nye semua aku nak sapu. pertandingan kawad muka aku..persembahan nazam muka aku..persembahan tarian pon muka aku..nah! puas la korang muntah2 darah hijau ngadap muke aku nanti..takpe!takpe!takpe!takpe!takpe! muke aku kan kiut..kiut giler cam kucing yang berak depan bilik aku dua hari lepas. derm!

semalam tak tido sebab buat assignment. tapi aku puas hati sebab aku tak stress buat assignment tu. rilex je sambil online dan minum nescafe 3 in 1 campur pulak dengan milo fuze 3 in 1..entah apa rasa dy. kalo korang nak tau buat sendiri..haha..aku pon tak tahu kenapa aku rilex betul buat assignment tu padahal orang lain tension macam nak tercabut segala rambut! my positive thinking is Allah bantu. Alhamdulillah.

p/s: hari ini hari jumaat! Salam Jumaat untuk kalian!  :)

aku tak tau apa aku buat ni!


06 October 2011

Spontaneous Thursday #1 [waaahh..malam2 update blog!]




"Kesilapan itu berada di mana-mana selagi adanya makhluk bergelar manusia.." -(Kamalul Ariffin,2011)




(n_n)v

05 October 2011

15 September 2011

ASSignments

Alhamdulillah

Assignment yang patplohratos tu sudah pun dihantar. Tapi assignment lain lagi akan menyusul. Tak pe lah. Sekurang-kurangnya assignment lain tu bukan nak dihantar dalam masa terdekat. Dapat juga aku release segala yang terbenak di hati...dalam palahotak ni.


 

Aku berjaya juga selesaikan semua assignment yang banyak3 tu. Tapi hasilnya haprak. Entahlah. Semester ni memang segalanya mengecewakan. Ready2 ja la. Harap2 tidaklah gagal. Tak ingin rasanya termasuk dalam statistik.


 

Sejujurnya, selama tujoh sem aku menghadap assignment, kali ni la yang paling sengsara. Kali ni la aku rasa paling seksa. Bayangkan sekali empat nak dihantar dalam satu hari. Syukur aku tak mati. Dan seumur-umur aku menghadap assignment, aku lebih suka buat assignment individually. Sebab aku tahu aku tak dapat bagi komitmen yang tinggi untuk kolaborasi dengan orang lain. Aku tak suka bagi pendapat sebab aku takut tak diterima. Aku susah terima pendapat sebab aku rasa ada yang tak kena.


 

Apa2 pun, sengsara dan seksa kali ni da tamat. Semuanya ada hikmah. Hikmah paling besar aku dapat : JANGAN BUANG MASA, JANGAN TANGGUH KERJA : dan terima seadanya.

14 September 2011

Menampar

tampar2 muke sendiri
laju2
kuat2

.
..
...
....
.....
....
...
..
.

sebab buka blog
siap update entry lagi
sedangkan assignment yang menggunung
satu pun tak siap lagi

malam ni kena siapkan 4 assignment
semua hantar esok
harap2 aku tak mati bunuh diri

p/s:mampukah aku??
doakanlah ya.. =.="

05 September 2011

Bangang!!!

andu na..
hidup aku ni kalau xda internet..
susah gila..

sebab..
aku x dapat on9
aku x dapat facebooking
aku x dapat update blog
aku x dapat blogging
aku x dapat chating
aku x dapat hilangkan boring

masalahnya sekarang
bilik aku x dapat wireless
modem broadband aku rosak
dan
hasilnya
aku berasa sangat BANGANG!!!

p/s: 2 minggu d Kg Kebagu...ckp mcm org Kebagu...kulit mcm org Somalia...tp aku tatap maintain kiut~~

19 August 2011

Syahdu

hari ni hari last kuliah sebelum 
Pengalaman Berasaskan Sekolah
minggu depan
dan 
Hari Raya Aidilfitri
minggu berikutnya

macam biasa lah
kalau raya
semua orang balik kampung
siapa tak suka kalau balik kampung
jumpa keluarga
jumpa emak
jumpa ayah
jumpa adik beradik
raya sama-sama
bergurau senda

kelas hari ni
sugul je semua
semua orang dah tak fokus
semua orang dah fikir rumah
semua orang dah tak sabar nak balik
naik kapal terbang
naik feri
segala benda nak naik [=.="]

aku?
jeng3~
syahdu la
syahdu je hati
nak jugak beraya ngan mak ayah
nak juga menganyam ketupat
nak juga buat kuih raya
nak salam mak ayah
nak minta ampun
nak ziarah kubur
nak ketawa2 dengan abang kakak

semua tu harapan je
tahun ni beraya pun tak tahu lagi kat mana
silap2 beraya kat shopping complex
ramai yang invite raya dengan family dorang
tapi aku berat hati
sebab aku yakin
aku akan makin syahdu
sebab tengok kawan2 aku beraya dengan family
dan aku cuma orang asing yang menumpang

bila difikir2kan balik
tak patut aku sedih
tak patut aku syahdu
aku yang decide tak nak balik raya
AMEKAU!!!

p/s: aku nak beraya dengan keluarga..kalau bukan keluarga kandung pun..keluarga angkat pun jadila..sekurang-kurangnya aku beraya dengan keluarga..

"JAUH BAU BUNGA, DEKAT BAU TAIK!!"

16 August 2011

MASA

"masa itu emas"

yes!!
aku nak jual
pastu dapat duit
kaya raya
boleh beli DSLR
boleh beli GALAXY S II
boleh beli KERETA
boleh beli ACER baru
boleh beli GHUMAH
boleh KAWEN 
erk~~ 
boleh pegi HAJI [hehe..bkn toplist la lak..huhu]

BOLEH buat macam2!!

**berangan**

apa pon tak boleh!~

p/s: nak update entry panjang2...nak buat review yg aku ckp tu..tade mase lew~

12 August 2011

Aku Manusia

aku manusia
yang punya akal
yang punya perasaan
aku yakin
kau juga manusia
yang juga punya akal
yang juga punya perasaan
apa yang telah kau katakan
kenapa tidak kau kotakan?
beginikah sebuah pengakhiran
sesuatu yang digelar persahabatan


p/s: teringin juga mau buat entry tentang someone dan untuk someone...tapi siapalah aku ini..bagai melukut di tepi gantang..huhu..terima kasih kepada semua follower n reader..  =)

[sekali tiga entry hari ni..aku memang tamahak!!hahaha~]

Review

aku telah mencadangkan kepada diri aku sendiri untuk membuat review memasali [mengenai] semua classmates aku di blog ni. fuhhh..punya panjang ayat [salah lagi tuh].
begitulah ceritanya. aku fikir aku nak buat review pasal kawan2 aku kat blog ni. at least aku update blog ni dengan gambar. baru la korang suke kan bace gambar. BACA gambar. apa ke pelik nya korang nak baca gambar.
whatever...tapi memang pun blogger2 ni suka baca gambar kat blog orang masa blogging kan. WOI apa pula tukar topik ni??haish~

pasal review tu.. aku memang nak buat. cuma aku tak pasti lagi nak buat satu entry sekali gus untuk semua orang atau nak buat satu orang setiap entry. kalau satu orang setiap entry maksudnya aku akan ada lebih kurang 25 entry = 25 hari. ataupun aku nak buat satu entry untuk kengkawan lelaki..n satu entry untuk kengkawan pompuan.. oh aku fenin..
korang tolong aku please.. nak buat macam mana ek.?? [atau korang tak suka aku buat entry pasal korang?] huhu..

p/s:
1. kalau aku buat review, aku buat yang baik punye. ikhlas dan jujur dari lubuk hati aku..korang jangan risau la..aku tak menipu..huhu~
2. harap2 lepas cuti raya mood semua orang makin ok.. :)

Terlupa ='(

alamak! 
aku terlupa nak wish.
serius aku terlupa
wish apa?
sebe11as Ogos
kan bithday c ichum..
apsal aku terlupa ni!!
mongok munye akuh!!
sorry chum :(


08 August 2011

takde tajuk

terlalu banyak benda yang berlaku selama tak update blog ni..
yang latest adalah semalam. meronggeng dengan geng2 tarian.
tak sangka juga Alistair @ Acistair join. ngam2 5 orang yang ikut tarian keluar sama2.
siuk!!
gambar ada juga..belum transfer dari handphone..ini pun update time kelas..
sorry puan :) tapi saya dengar juga bha apa puan cakap...cuma tak sempat salin ja la
:)

kadang2 rindu dengan kehidupan yang lama dengan sahabat2..
tapi maafkan aku sahabat
aku rasa lebih tenang dengan cara begini
berikan aku sedikit masa ok..


p/s:
-kenapakah aku merasakan semua orang mcm bad mood dgn aku hari ini??
-i miss the old you <3

01 August 2011

Hari Ni

hari ni tak pergi kelas
pergi assembly je

hari ni pergi hospital
badan gatal2
sebab makan udang
badan merah2
sebab garu

doktor bagi ubat
pil
doktor suruh makan
tapi puasa
ubat tu bagi effect tidur
tak boleh makan
sebab puasa

balik dari hospital
terus balik bilik
tidur

p/s:
makan ubat = tidur
tak makan ubat = tidur
tidur tatap..
haritu makan banyak udang kat rumah keluarga angkat
asik makan udang je
dorang asik masak udang je
kalau tak makan
dorang kecik hati...
oh aku allergic udang..

hari ni 1 Ramadhan..
lupa hari ni puasa
tak sahur
nasib baik tak singgah kedai makan
kalau tak, kena cekup
SELAMAT BERPUASA!

26 July 2011

Penghargaan Harapan

kadang2 diri bagai tidak dihargai
susah payah berpenat-penat
nak mudahkan orang lain
tp dilayan bagai rumput di tepi jalan
hati memang sakit
sabar harus perlu
itu saja harta yang ada pun

demokrasi
adakah?
lu fikir la sendiri

jangan susahkan benda yang mudah
yakin atas usaha orang lain
kerana semua orang inginkan yang terbaik
untuk diri sendiri dan komuniti

berhentilah meletakkan harapan yang tinggi
kerana jika terlalu tinggi
andai ia terjatuh
hancur berkecai menjadi debu
segalanya musnah

harapan aku masih tinggi
biar
aku ingin teruskan berharap
biarlah
kerana belum pasti harapan itu terjatuh
untung sabut timbul
untung batu tenggelam
manatau harapan dan impian menjadi kenyataan
bulat mata semua
doakanlah aku bahagia
kalau harapan tu berkecai pun
biar
biar aku tanggung sendiri
bukan tak biasa kecewa
bukan tak biasa sedih
bukan tak biasa menangis

andai ajalku tiba hari ini
aku cuma ingin semua orang tahu
aku sayang semua orang yang aku kenal
kalau aku mati
aku tak kan jadi hatu makan korang
sebab aku sayang korang
terima kasih sebab menjadi satu bahagian daripada
aku

aku kan poyo
kau hade?

p/s:
1. aku mengundi bukan kerana aku suka yang itu..tapi aku tak suka yang lagi satu
2. hitam-hijau tak harmoni..hitam-pink sangat harmoni
3. mak jemah ada dua orang anak..dua2 cantik..salahkah?
4. aku memang bukan budak baik..siapa yang anggap aku baik..siapa suruh??!!ADA AKU KESAH??!!

J

25 July 2011

MELUAHKAN

rasa macam nak meluahkan perasaan pada someone..
dem! poyo giler!
dush3!! [tumbuk muka sendiri!]
poyo ke kalau nak luahkan perasaan?
ya..sangat poyo bagi orang yang tak ada perasaan


oh..aku poyo dan aku ada perasaan
kau hade??
kau poyo dan perasan!!
ceit!~

lama tak update entry
nak update entry pasal birthday haritu
banyak gambar nak tempek
tapi belum ada masa
macam biasa lah
bila ada masa
cerita pula dah basi berulat-ulat
yew~~

banyak kerja..
caucincau~

p/s: alamak! lepas ni ayat kena cover2..